Από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου η κοινότητα του μπαρ θα ενωθεί ξανά για τρεις ημέρες στη γερμανική πρωτεύουσα. Φέτος το Bar Convent Berlin θα προσελκύσει και πάλι επισκέπτες με περισσότερους από 500 συναρπαστικούς εκθέτες, από 50 χώρες, ένα ευέλικτο πρόγραμμα συνεχούς εκπαίδευσης και φυσικά bartenders από κορυφαία bars του κόσμου. Συμπληρωματικά στα δημοφιλή Guest Shifts που θα πραγματοποιηθούν από μερικά από τα καλύτερα bars του Βερολίνου, θα υπάρχουν επίσης δύο ειδικά διαμορφωμένα Bar Hot spots που θα βρουν οι επισκέπτες στους εκθεσιακούς χώρους της διοργάνωσης.
Αυτό το φθινόπωρο οι εκθεσιακοί χώροι του Messe Berlin διαμορφώνονται ξανά σε σημείο συνάντησης της παγκόσμιας κοινότητας των bars. Σε έξι συνολικά αίθουσες θα παρουσιαστούν για τρεις ημέρες αποστάγματα, προϊόντα και εταιρείες από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, φέτος η έκθεση θα προσθέσει στους χώρους της το Hall 16, το λεγόμενο Rotunde, με έναν επιπλέον Food Area.
Το εύρος των εκθετών ως συνήθως ποικίλει, καθώς δίπλα στους γνωστούς μεγάλους παίκτες του κλάδου υπάρχουν ορισμένες νέες και συναρπαστικές μικρότερες μάρκες και αποστακτήρια. Τα Young Guns και τα Emerging Brands που διοργανώνονται από τον συνεργάτη του BCB, την Park Street, γνωστά ήδη από πέρυσι, αποτελούν τα ιδανικά σημεία εκκίνησης για εκείνους που θέλουν να δουν και να γευτούν καινοτομίες από όλο τον κόσμο.
BCB οι μεγαλύτερες τάσεις για τα bars και τα Hotspots
Υπάρχουν πολλά που πρέπει να εξερευνήσουν οι επισκέπτες παράλληλα με τα συναρπαστικά προϊόντα. Bars παγκοσμίου φήμης θα βρίσκονται για ακόμη μία χρονιά στο BCB. Φέτος δύο συναρπαστικά Bar Hot spots έχουν δημιουργηθεί στους εκθεσιακούς χώρους και επικεντρώνονται στις τάσεις των: Low & No και των αποσταγμάτων αγαύης.
«Το BCB είναι γνωστό για το γεγονός πως αντικατοπτρίζει τα τρέχοντα θέματα της βιομηχανίας, ενώ την ίδια στιγμή αναδύονται πάντα νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν τα επόμενα χρόνια στον κόσμο των bars. Με τα Bar Hots pots μας, τα οποία επανδρώνονται από εξαιρετικές ομάδες, δίνουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες μας να βιώσουν και να δημιουργήσουν μοναδικές στιγμές», λέει η Petra Lassahn, Διευθύντρια του BCB.
Επικεντρωμένο στην αγαύη με το “Barro Negro Athens”
Η τεκίλα και το mezcal είναι αυτή τη στιγμή από τις μεγαλύτερες τάσεις στην κοινότητα των bars. Επομένως, το BCB θέλει να δημιουργήσει το σκηνικό για τις ιδιαίτερες ιδιότητες της αγαύης και τις πολλές δυνατότητες δημιουργίας ποτών με αυτήν εγκαθιστώντας ένα αποκλειστικό pop-up bar στους χώρους της έκθεσης. Για το σκοπό αυτό, το BCB ένωσε τις δυνάμεις του με την ομάδα του Barro Negro Athens για να δημιουργήσουν από κοινού την “BCB Agave Embassy”. Εκτός από τη δυνατότητα γευσιγνωσίας στην αυθεντική ατμόσφαιρα του bar, για τρεις ημέρες, θα υπάρχει και ένας εκπαιδευτικός χώρος όπου ειδικοί θα μοιράζονται τις γνώσεις τους για την αγαύη. «Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τους bartenders, τους εμπόρους και τη βιομηχανία στο σύνολό της ώστε να αναδείξουμε τη δύναμη των αποσταγμάτων αγαύης. Πιστεύω ακράδαντα ότι το BCB είναι η καλύτερη πλατφόρμα για να παρουσιάσουμε τον εαυτό μας και αυτό που πρεσβεύουμε στη διεθνή βιομηχανία των bars», λέει ο Στέλιος Παπαδόπουλος, συνιδιοκτήτης του Barro Negro Athens.
Το “The Cambridge Public House” δημιουργεί το ιδανικό σκηνικό για Low & No ποτά
Υπάρχουν όμως κι άλλα που πρέπει να ανακαλύψουν οι παραβρισκόμενοι: όσοι βρεθούν στην έκθεση μπορούν να περιμένουν ένα διαφορετικό Hot Spot από την ομάδα του “The Cambridge Public House” από το Παρίσι. To συγκεκριμένο Hot spot θα έχει να κάνει με τη Low & No τάση. Για τις ημέρες που διαρκεί η έκθεση, η ομάδα του γαλλικού μπαρ θα δημιουργήσει μοναδικά cocktails – με ελάχιστο αλλά και καθόλου αλκοόλ. «Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να δίνουν περισσότερη έμφαση σε θέματα που αφορούν την υγεία τους τα τελευταία χρόνια και προσέχουν πολύ περισσότερο αυτά που καταναλώνουν – στα οποία συμπεριλαμβάνεται φυσικά και η κατανάλωση αλκοόλ. Ως εκ τούτου, είναι ένα σημαντικό θέμα με το οποίο πρέπει να ασχοληθούν οι bartenders», δηλώνει ο Hyacinthe Lescoët, συνιδιοκτήτης του “The Cambridge Public House”.
Το πρόγραμμα του BCB Stage: τόσο ευέλικτο και σχετικό όσο ποτέ
Φυσικά, το BCB θα προσφέρει και πάλι μια ολοκληρωμένη σειρά ευκαιριών συνεχούς εκπαίδευσης. Θα υπάρχουν συνολικά πέντε stages με ευέλικτο περιεχόμενο. Στην κεντρική σκηνή δημοφιλείς διεθνείς προσωπικότητες των bars θα πραγματοποιήσουν ξανά ομιλίες και συζητήσεις σε πάνελ θίγοντας θέματα σχετικά με τον κλάδο. Αυτά θα περιλαμβάνουν τον Alex Francis του “Little Red Door” από το Παρίσι και τον Chockie Tom, ο οποίος θα επικεντρωθεί σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα σε μια σχετική συζήτηση. Μια άλλη συναρπαστική και πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση θα εστιάσει στο θέμα της γυναικείας ενδυνάμωσης, καθώς οι γυναίκες πρωταγωνίστριες εξακολουθούν να υπο-εκπροσωπούνται σε μεγάλο βαθμό στον τομέα των bars. Ο αγαπημένος του κοινού Danil Nevsky θα ανέβει και φέτος στη σκηνή για να μοιραστεί τη γνώση και τις εμπειρίες του ως bartender με την κοινότητα.
Η νύχτα είναι δική μας! – BCB Guest Shifts & το πρώτο BCB Closing Event
Τα δημοφιλή guest shifts του BCB θα πραγματοποιηθούν ξανά. Εεπαγγελματίες από κορυφαία διεθνή bars θα βρεθούν με συναδέλφους τους στο Βερολίνο και όλοι μαζί, θα εξασφαλίσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα δημιουργώντας εκλεκτά cocktails και απολαμβάνοντας αποστάγματα από τα brands των χορηγών σε βραδιές που θα πλαισιώσουν τις ημέρες της έκθεσης. Μαζί με τα Velvet, Kink και Wax On έχουν προστεθεί και άλλα bars, ενώ για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση για το κλείσιμο του BCB σε συνεργασία με το “The Grand Hotel CAMPARI” στο Βερολίνο. Έτσι την τελευταία μέρα του BCB, οι επισκέπτες του θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια βραδιά σε έναν ιδιαίτερο χώρο, χωρίς τίποτα να μπορεί να σταθεί εμπόδιο για ένα τέλειο φινάλε.
Πρώτη δημοσίευση: Bar Convent Berlin
Κείμενο: Lisa Gerhards
Απόδοση κειμένου: Beer & Bar Magazine