Όσοι έχουν ασχοληθεί με την tiki κουλτούρα δεν γίνεται να μην γνωρίζουν το θρυλικό tiki σιρόπι, Fassionola, το οποίο έχει αποτελέσει συστατικό για κάποια από τα πιο γνωστά cocktails, όπως τα Mai Tai, Pina Colada και άλλα.
ΥΛΙΚΑ
- 150γρ κομμένες φράουλες
- 150γρ κατεψυγμένα σμέουρα
- 200γρ φρούτα του πάθους (μόνο τα σπόρια)
- 15γρ φλούδες ροζ γκρέιπφρουτ
- 1 στικ βανίλιας
- 500γρ λευκή ζάχαρη
- 250γρ χυμό μάνγκο και ανανά
- 1 στικ κανέλα Κεϋλάνης
- 2γρ πιμέντο
- 5γρ αποξηραμένος ιβίσκος
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Εργαλεία & Μέθοδος
Εργαλεία: Bowl, strainer
Σκεύος: βάζο, φιάλη
Τα υλικά είναι χωρισμένα για τα στάδια παρασκευής.
Α' Στάδιο: Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ, κλείνουμε το μπολ ανακατεύουμε και αφήνουμε 24 ώρες σε σκιερό μέρος.
Β' Στάδιο: Μετά το πέρας σουρώνουμε και ανακατεύουμε το χυμό με τα μπαχαρικά σε ένα βάζο και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Τέλος σουρώνουμε και αποθηκεύουμε σε μπουκάλι.