Η παραδοσιακή συνταγή του Glühwein όπως θα την απολαύσουμε σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, τις χώρες που μας έμαθαν τη συνταγή, την οποία τα τελευταία χρόνια απολαμβάνουμε σε κάθε μπαρ, παζάρι ή συγκέντρωση σε σπίτι την περίοδο των Χριστουγέννων.
Πρόκειται για ένα ποτό με βάση τον ερυθρό ξηρό οίνο της επιλογής σας, συνδυασμένο με μπαχαρικά και φρούτα, που έχουν θερμανθεί σε τέτοιο βαθμό που να μην χαθεί το αλκοόλ και να ζεστάνει τη διάθεση της παρέας τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Με μεγάλη ιστορία που απλώνει τις ρίζες της στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και μην έχοντας κάποια σχέση με τη θρησκευτική εορτή των Χριστουγέννων, το Glühwein χρειάζεται ελάχιστα υλικά, φρέσκα όμως, για να κερδίσετε τις εντυπώσεις. Δοκιμάστε την παραδοσιακή συνταγή, την οποία οι Γερμανοί διατηρούν απλή και θα έχετε ένα best seller στο μπαρ σας, όπου και αν είναι αυτό, σε οικία ή επιχείρηση.
Εργαλεία: Spoon, Strainer, Κατσαρόλα Ρίχνουμε την ποσότητα του Glühwein στο ποτήρι μας και γαρνίρουμε με μισή φέτα μήλο, ένα τέταρτο της φέτας πορτοκάλι και ένα μικρό ξύλο κανέλλας. Προτιμήστε τα ποτήρια σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστά, όχι κρύα ή παγωμένα.
ΥΛΙΚΑ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Εργαλεία & Μέθοδος
Μέθοδος: Stir
Ποτήρι: Mug, Irish Coffee Mug, Wine
Γαρνιτούρα: Φέτα/Σφήνα μήλου & πορτοκάλι, ξυλάκι κανέλλαςΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Την ζάχαρη ή το μέλι θα τα προσθέσουμε στο Glühwein αφού δοκιμάσουμε τη γεύση –όσο γλυκό το επιθυμούμε– μετά την απόσυρση από την εστία. Όσο είναι ζεστό ανακατεύουμε και αν χρειαστεί επαναφέρουμε στη ζεστή εστία για ελάχιστο χρόνο, μέχρι να ενσωματωθούν και αυτά.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στο μίγμα σας –μπαχαρικά ή φρούτα– αλλά δεν θα είναι η κλασική συνταγή.