fbpx

Glühwein

Η παραδοσιακή συνταγή

από
1.3k προβολές © Polina Kovaleva, Pexels

Η παραδοσιακή συνταγή του Glühwein όπως θα την απολαύσουμε σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, τις χώρες που μας έμαθαν τη συνταγή, την οποία τα τελευταία χρόνια απολαμβάνουμε σε κάθε μπαρ, παζάρι ή συγκέντρωση σε σπίτι την περίοδο των Χριστουγέννων.

Πρόκειται για ένα ποτό με βάση τον ερυθρό ξηρό οίνο της επιλογής σας, συνδυασμένο με μπαχαρικά και φρούτα, που έχουν θερμανθεί σε τέτοιο βαθμό που να μην χαθεί το αλκοόλ και να ζεστάνει τη διάθεση της παρέας τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Με μεγάλη ιστορία που απλώνει τις ρίζες της στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και μην έχοντας κάποια σχέση με τη θρησκευτική εορτή των Χριστουγέννων, το Glühwein χρειάζεται ελάχιστα υλικά, φρέσκα όμως, για να κερδίσετε τις εντυπώσεις. Δοκιμάστε την παραδοσιακή συνταγή, την οποία οι Γερμανοί διατηρούν απλή και θα έχετε ένα best seller στο μπαρ σας, όπου και αν είναι αυτό, σε οικία ή επιχείρηση.

gluhwein

Glühwein

Μερίδες: 4 Προετοιμασία: Μαγείρεμα:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Βαθμός 5.0/5
( 1 ψήφους )

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φιάλη (750ml) Ερυθρού ξηρού οίνου
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 3 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 6 τμχ. γαρύφαλλο
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 μήλο κόκκινο
  • Μέλι ή ζάχαρη, ανάλογα την προτίμηση σας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Εργαλεία & Μέθοδος

Εργαλεία: Spoon, Strainer, Κατσαρόλα
Μέθοδος: Stir
Ποτήρι: Mug, Irish Coffee Mug, Wine
Γαρνιτούρα: Φέτα/Σφήνα μήλου & πορτοκάλι, ξυλάκι κανέλλας

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον οίνο, τα γαρύφαλλα, την κανέλλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά. Προσέχουμε τη φωτιά μας για να μην έρθει σε βρασμό και εξατμιστεί η αλκοόλη. Πλένουμε το πορτοκάλι και το μήλο, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε φέτες. Τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα. Μετά από 40-60 λεπτά τα αφαιρούμε και τα σουρώνουμε σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε την ποσότητα του Glühwein στο ποτήρι μας και γαρνίρουμε με μισή φέτα μήλο, ένα τέταρτο της φέτας πορτοκάλι και ένα μικρό ξύλο κανέλλας.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Προτιμήστε τα ποτήρια σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστά, όχι κρύα ή παγωμένα.
Την ζάχαρη ή το μέλι θα τα προσθέσουμε στο Glühwein αφού δοκιμάσουμε τη γεύση –όσο γλυκό το επιθυμούμε– μετά την απόσυρση από την εστία. Όσο είναι ζεστό ανακατεύουμε και αν χρειαστεί επαναφέρουμε στη ζεστή εστία για ελάχιστο χρόνο, μέχρι να ενσωματωθούν και αυτά.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στο μίγμα σας –μπαχαρικά ή φρούτα– αλλά δεν θα είναι η κλασική συνταγή.

Did You Make This Recipe?
How you went with our recipes? Tag us on Instagram at @beerandbarmag.

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.