Το Tom Collins, εμφανίζεται για πρώτη φορά το 1876 στη δεύτερη έκδοση του “The Bar-Tender’s Guide” του Jerry Thomas. Παρουσιάζεται ως μία οικογένεια ποτών στην οποία ο πελάτης είχε την επιλογή των αποσταγμάτων: Tom Collins Brandy, Gin και Whiskey.

ΥΛΙΚΑ
50ml Old Tom Gin
30ml φρέσκο χυμό λεμονιού
20ml σιρόπι ζάχαρης
Σόδα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο shaker πλην της σόδας και χτυπάμε δυνατά για 10-12 δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο και απογεμίζουμε με σόδα.
Εργαλεία & Μέθοδος
Εργαλεία: Shaker
Μέθοδος: Shake
Ποτήρι: Collins
Γαρνιτούρα: Φέτα λεμόνι, κερασάκι Marschino