Από 10 έως 12 Οκτωβρίου, η διεθνής σκηνή του μπαρ ανταμώνει για τo ετήσιο ραντεβού της στο Βερολίνο. Για τρεις ημέρες δίνεται, σε όσους επισκεφτούν τη διοργάνωση, η δυνατότητα για γνωριμία με νέα προϊόντα, η επιμόρφωση και η δημιουργία ξεχωριστών στιγμών μαζί με την επαγγελματική κοινότητα. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά για το τι μπορούν να περιμένουν οι φετινοί επισκέπτες.
Το Βερολίνο μας καλεί! Με περισσότερους από 516 εκθέτες, οι οποίοι θα είναι κατανεμημένοι σε έξι διαφορετικούς χώρους, το φετινό BCB προσφέρει μια τεράστια γκάμα συναρπαστικών προϊόντων και ένα πρόγραμμα που υπόσχεται να αναδείξει σημαντικά σημεία του κλάδου. Μοναδικά pop ups και συναρπαστικά hotspots θα βρίσκονται επίσης στους εκθεσιακούς χώρους.
Καλοκαιρινή αίσθηση Aperitivo κατέφθασε στους εκθεσιακούς χώρους
Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο, το bar της Βαρκελώνης “14 De La Rosa” θα είναι ένα από τα φετινά pop-up bars και υπόσχεται αληθινό αίσθημα διακοπών. Τα brands: Schweppes, Mountains Goat Alpentonic, Nordes Gin, 9didante, Fiol Prosecco και Bodegas Suau, θα είναι όλα μέρος αυτού και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν γευστικά aperitivo cocktails, με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όπως το παντζάρι, τα οποία θα επιμελείται καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης η ομάδα του Dean Shury.
Cheers στον αυθορμητισμό
Μια ακόμη δράση του φετινού BCB είναι το pop bar από την ομάδα του “Rumble in the Jungle” από την Αθήνα, που θα παίξει το “The Bar In Front Of The Bar” στο BCB σε μια συμμετοχή της τελευταίας στιγμής. Χορηγός του μπαρ είναι η Bar Fabric από την Brown Forman. Για τους επισκέπτες λοιπόν, έχετε τα μάτια σας ανοιχτά!
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ευέλικτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε επτά χώρους
Το BCB θα επικεντρωθεί επίσης στην περαιτέρω κατάρτιση. Οι επισκέπτες μπορούν να ακούσουν διαλέξεις από διεθνείς ομιλητές σε συνολικά επτά διαφορετικούς χώρους και να συμμετάσχουν σε workshops. Το πρόγραμμα των ομιλητών επιμελήθηκε το νέο εκπαιδευτικό συμβούλιο του BCB, που αποτελείται από τον Angus Winchester, Διευθυντή Εκπαίδευσης, καθώς και τους Ελένη Νικολούλια και Damien Guichard.
Ανάμεσα στους ομιλητές θα βρεθούν μεταξύ άλλων οι ιδρυτές του “The Pinnacle Guide” οι Hannah Sharman-Cox και Siobhan Payne, οι οποίοι θα μιλήσουν για τα κριτήρια αντικειμενικής αξιολόγησης στα bars. Με τον τίτλο «Πώς να κατακτήσετε την παγκόσμια βιομηχανία μπαρ» ο Danil Nevsky θα μοιραστεί με το κοινό τρόπους για να πετύχει ως μπάρμαν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, δίνοντας πληροφορίες για την πραγματικότητα του κλάδου και παρέχοντας τις βάσεις για μια μακροπρόθεσμη στρατηγική. Ο Jean Trinh από το κολομβιανό μπαρ “Alquímico” θα δώσει στους επισκέπτες πληροφορίες για τη βιώσιμη ιδέα του #fromthebartothefarm, για την οποία του απονεμήθηκε το βραβείο “Altos Bartender’s Bartender” βραβείο στο The World’s 50 Best Bars. Πολλές ακόμη συναρπαστικές προσωπικότητες από τη σκηνή των bars όπως η Chloé Merz και ο Philip Duff θα βρίσκονται ανάμεσα στους ομιλητές.
Αυτοί οι συνεργάτες της BCB παρέχουν ακόμη περισσότερη τεχνογνωσία
Οι φετινοί συνεργάτες του BCB Parkstreet University, WSET, η DBU και ο Ruben Neideck είναι επίσης μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος και προσφέρουν εκπαιδευτικές ομιλίες και workshops καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Οι επισκέπτες μπορούν να αποδείξουν την οικολογική ευαισθησία τους στο hot spot του Urban Gardening και να ενημερωθούν περαιτέρω γύρω από το θέμα των φυτών και των βοτάνων. Το πρόγραμμα εργαστηρίων του hotspot επιμελείται ο μπάρμαν Ruben Neideck με έδρα το Βερολίνο και παρουσιάζει εξαιρετικά μπαρ που έχουν τους δικούς τους πόρους και ασχολούνται με τη βιωσιμότητα.
Το WSET προσφέρει ένα ακόμα highlight. Το workshop με τίτλο “How to Add Extra Sparkle to Your Drinks List” απευθύνεται σε όλους τους επισκέπτες που αγαπούν τα αφρώδη κρασιά. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα BCB μπορείτε να βρείτε εδώ.
Έξοδος στη νυχτερινή ζωή στα guest του BCB
Οι βραδινές εκδηλώσεις του BCB με καλεσμένους διάσημους μπάρμαν θα προσελκύσουν και πάλι όλους όσους βρεθούν στην γερμανική πρωτεύουσα στα πιο hot bars της πόλης. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ξανά σε συνεργασία με διάφορες μάρκες οινοπνευματωδών ποτών. Ο Iain McPherson από το “Panda & Sons” του Εδιμβούργου θα φροντίσει για ένα σωστό ξεκίνημα την Κυριακή, παραμονή του BCB με χορηγό το Glenfiddich στο Kink. Οι «εκπαιδευμένοι» ουρανίσκοι και οι φίλοι της πολυτελούς σκηνής των bars μπορούν επίσης να περιμένουν με ανυπομονησία τον Jesse Vida από το “Cate Bite” της Σιγκαπούρης, ο οποίος υποστηριζόμενος από το Johnnie Walker, θα προσφέρει επίσης εκπληκτικά ποτά στο Kink το βράδυ της Δευτέρας.
Υψηλοί προσκεκλημένοι καταφτάνουν επίσης και από την Αμερική. Το μπαρ της Νέας Υόρκης “Double Chicken Please” συναντά το “Green Door Bar” το βράδυ της Δευτέρας, εκδήλωση που υποστηρίζεται από το Hendrick’s Gin. Ο Jeffrey Morgenthaler ταξιδεύει επίσης στο Βερολίνο για να συνδυάσει την Τρίτη, το υπέροχο The Busker Irish Whisky. Το “Berlin Wax On” ανοίγει τις πόρτες στους καλεσμένους του BCB για δύο βράδιες, ξεκινώντας τη Δευτέρα με το “Super Lyan” από το Άμστερνταμ, έχοντας την υποστήριξη από το ουίσκι Woodford Reserve, συνεχίζοντας την Τρίτη με τους επισκέπτες να μπορούν να περιμένουν μοναδικά ποτά από την ομάδα του κολομβιανού μπαρ του “Alquímico” και τo ουίσκι Monkey Shoulder.
Premium food pairing
Οι γευστικές «εκρήξεις» εδώ είναι εγγυημένες. Οι φετινοί επισκέπτες του BCB και κυρίως εκείνοι που επιθυμούν να ζήσουν τον απόλυτο συνδυασμό γεύσεων θα μπορέσουν να τον βρουν στο “Barra”. Μαζί με την ομάδα από το δημοφιλές παριζιάνικο μπαρ “Little Red Door” έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερους συνδυασμού ποτού και φαγητού για τις δύο πρώτες ημέρες με την εκδήλωση να υποστηρίζεται από το Fords Gin. Να σημειωθεί πως για τη συγκεκριμένη εκδήλωση απαιτείται προηγουμένως κράτηση μέσω του site του «Barra».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.