fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

34 Athens, Aθήνα

από Νικολά Ραδίσης
587 προβολές

Το 34 Athens δεν είναι μια συνηθισμένη επιχείρηση, είναι μια κρυμμένη όαση, ένα speakeasy bar restaurant, μια αυλή που θα σε βοηθήσει να «χαθείς» από τη βουή του αθηναϊκού κέντρου.

Πολλές φορές μπορεί να έχουμε βρεθεί στις γειτονικές επιχειρήσεις να απολαμβάνουμε το ποτό μας χωρίς όμως ποτέ να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην παλιά ξύλινη πόρτα που έρχεται τώρα να μας απασχολήσει. Σε μόλις 34 βήματα, ακολουθώντας τον νέον φωτισμό θα βρεθούμε στον ακάλυπτο χώρο -εσωτερική αυλή- ενός διατηρητέου νεοκλασικού του 1891 στο οποίο στεγάζεται ο παλαιότερος Φιλολογικός Σύλλογος Αθηνών, «Παρνασσός».

Πίσω από το 34 Athens βρίσκεται μια ομάδα με χρόνια εμπειρίας στην εστίαση εκείνη του γειτονικού Paridaeza. Οι Δήμος Μέξης, Νίκος Εξηνταβελόνης και Άκης Παπαδόπουλος γνώριζαν την ύπαρξη της συγκεκριμένης αυλής σχεδόν μια δεκαετία χωρίς όμως οι συνθήκες να ευνοούν την εκμετάλλευση της.

Οι συνθήκες τελικά ωρίμασαν τον Απρίλιο του 2023 οπότε και άνοιξε τελικά το “speakeasy” bar restaurant. Διαθέτει, minimal διακόσμηση που εκμεταλλεύεται στο απόλυτο τις δυνατότητες που προσφέρει ο χώρος. Μεταλλικά τραπέζια και καρέκλες σε γήινα χρώματα συμπληρώνουν τα ξύλινα έπιπλα μαζί με διάφορα φυτά, τα οποία υπάρχουν σε όλη την έκταση της αυλής και αποτελούν ένα φυσικό διακοσμητικό πλαισιώνοντας τη λευκή μαρμάρινη μπάρα με τη μεταλλική προθήκη για τα ποτά. Σε αυτήν μας καλεί να καθίσουμε και να απολαύσουμε το πότο ή το φαγητό μας.

Το menu έχει επιμεληθεί ο Τάσος Δέμπης με head chef τον Γιάννης Πλατανιάκη και κινείται στη μεσογειακή κουζίνα με διεθνείς επιρροές και φρέσκα υλικά. Ανάμεσα στα πιάτα του θα βρούμε λαχανικά tempura, χέρι αρνιού με λουίζα, ταρτάρ ψαριού κ.α. Τη λίστα cocktail έχει εμπνευστεί ο Μιχαήλ-Άγγελος Ζεϊμπέκης μαζί με την ομάδα του, μια ομάδα που σίγουρα γνωρίζει από “Speakeasy” καταστάσεις. Τα cocktails είναι γευστικά χωρίς περίεργα ονόματα ενώ ακολουθούν την τάση των διαυγών (clarified) cocktails, με απλές γεύσεις και κάποιες ανθρακώσεις. Στη λίστα των ζύθων συναντάμε μεταξύ άλλων την ελληνική Septem ενώ στους οίνους υπάρχουν αρκετές επιλογές κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα.

Ξεκίνησα την επίσκεψή μου στο 34 Athens με ένα δροσερό cocktail με βάση το τζιν, με μαστίχα, πράσινο μήλο και yuzu. Συνέχισα με ένα εξαιρετικό ταρτάρ ψαριού, δροσερό και με έντονες οξύτητες, το οποίο συνδυάστηκε εξαιρετικά με ένα cocktail από τεκίλα, ανανά και καρύδα. Ένας πραγματικά εξωτικός συνδυασμός!

Το 34 Athens ενδείκνυται για χαλαρά απογεύματα με φίλους και βραδινές εξόδους για φαγητό. Στην αυλή του θα μεταφερθείτε εκτός Αθήνας, ενώ η χαλαρη μουσική σε συνδυασμό με το ευχάριστο και ευγενικό προσωπικό το καθιστούν στις must επιλογές για έξοδο στο Κέντρο.

 

Ώρες λειτουργίας
Τρίτη-Πέμπτη: 17:00-02:00
Παρασκευή-Σάββατο: 15:00-03:00
Κυριακή: 15:00-02:00
Διεύθυνση - Επικοινωνία
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, 10561, Αθήνα
+350238310351
Facebook, Instagram

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 19 (αγοράστε το τεύχος)

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.